Tuesday, April 5, 2011

cun!


karya jujur Osman Ali. nik is reporting rasa cerita Cun adalah sebuah cerita yang cliche tetapi ada tambahan unsur- unsur yang tak pernah ada dalam filem- filem lain. 

"Out of 5 stars, i can give 4.5 stars". itu kata- kata teman hati saya, Azuwan Ahmad. dia juga seorang pencinta filem dan dia tahu filem apa yang bagus dan apa yang tidak. 

what i like about this movie is maya karin berusaha untuk bertutur dalam bahasa melayu walaupun kadang- kadang it sounds funny=)...haha...but she's alright..kalau muka dah cantik, dengan bahasa pun orang boleh jatuh cinta..haha..

ungkapan Remy Ishak dalam cerita cun yang paling saya tak boleh lupa,

"hang ingat hang bagus dah ada kamera ni?hang ingat hangpa kaya boleh buat orang sesuka hati?" lebih kurang macam tu la=). it's true what he said. kadang- kadang kita ni terlalu mengejar kekayaan sampai kita lupa maruah/dignity orang lain. kadang- kadang juga, bila kita pegang kamera, kita rasa kita lah yang paling berkuasa...no offense, but i used to handle camera untuk multiple camera production in my course at UKM. bila pegang kamera, kita rasa kita berkuasa sebab kita boleh ambil apa sahaja shot yang kita nak. sampai kita lupa ada pengarah yang dok menjerit-jerit kat telinga kita..haha=D

untuk semua, try watch this filem..it may not be as great as adjusment bureau tapi it portrays our culture and society=)...

by: Nik Husna Nik Ali

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...