Saturday, April 9, 2011

fake eggs!




assalamualaikum. kali ni, nikki is reporting nak report pasal telur tiruan, fake eggs!...anda semua nak tahu macam mana rupa telur tiruan tu?lets take a look=)




interesting kan kalau dapat buat telur tiruan ni and jual dengan harga mahal?people will eat it and you make them suffer..no no no..that's not good. jadi macam mana telur tiruan ni dibuat?

langkah 1:
anda memerlukan 7 jenis chemical seperti calcium carbonate, starch, resin, gelatin, alum dan lain lain produk yang 'bersesuaian'.

langkah 2:
letakkan telur dalam bekas yang bulat supaya bentuk telur boleh terbentuk

langkah 3:
buat kulit telur dengan menggunakan paraffin wax..

langkah 4:
jual di pasaran!



kenapa kita perlu buat telur tiruan?mungkin ianya ada kaitan dengan krisis peningkatan harga ayam due to incident in japan. mungkin juga manusia di akhir zaman sudah tidak sabar lagi untuk mengaut kekayaan tanpa mengira nyawa orang ramai yang secara tidak sengaja memakannya melayang.

dikatakan telur ini giat dijual di pulau tikus pulau pinang dengan harga yang hampir sama dengan telur yang original. what i want to say, kalaulah peniaga tu ada anak, and anak dia termakan telur tiruan ni, it will cause damage to them. telur ni boleh membawa kepada penyakit otak dan lain2 penyakit kronik.

p/s: i wish ada penipu tiruan jugak dalam dunia ni supaya penipu itu boleh sedar bahawa dia penipu kepada penipu..faham tak?nevermind=)

by: Nik Husna Nik Ali

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...